måndag 20 januari 2014

FILMFESTIVAL

Jag har aldrig varit mycket för bokmässor men filmfestivaler - DET är grejer det. En av mina favoriter är Göteborgs filmfestival som alltid infaller i skiftet januari-februari. Där är festivalen inte något man måste leta efter, den syns i hela staden (posters och kataloger överallt men också festivalerbjudanden på kaféer etc.) och det verkar som om alla göteborgare går på bio då. Jag har varit på festivalen rätt många gånger men i år är det första gången jag åker som pressmänniska, för finaste Filmjournalen (my baby, just nu). Att vara pressmänniska betyder att det är gratis inträde till alla filmer och seminarier. Bra. Det betyder också att jag inte får boka biljetter i förväg utan måste traska till presscentret varje dag och kolla om det finns pressbiljetter kvar till de filmer jag vill se. Mindre bra. Så jag har tänkt att jag går på de jag får biljetter till, och förhoppningsvis hittar jag några pärlor som jag annars inte hade lagt märke till.

Det som gör Göteborgs filmfestival ännu bättre är att några av mina finaste människor bor i Gbg, vilket betyder te, öl och massor av kramar och prat mellan filmerna. Bäst!

1 kommentar:

  1. Åh, jag var så osugen först att sitta och stressläsa katalogen och sen panikboka filmer jag ändå inte skulle hinna se (jobb, jobb och jobb) men sen tog jag tag i det: bokade in en katalogbläddringsdejt. Tre människor, varsin öl, varsin katalog, och massa mummel. Vilken tur ändå. För det är typ det enda roliga som händer innan det blir vår. Ska bli så roligt att ses!

    SvaraRadera