tisdag 28 oktober 2014

WHY DENY THE OBVIOUS CHILD?

Jenny Slate. Länge var det ett namn jag kände till men inte kunde placera. Jenny Slate. Överallt nämndes hon. Jenny Slate. Blev kickad från SNL. Jenny Slate. Med i nya FX-serien Married. Jenny Slate. Huvudrollen i nya filmen Obvious Child. Jenny Slate.


Och sen fattade jag: Mona Lisa i Parks & Recreation! Min absoluta hatkaraktär! Och genast var jag tvungen att omvärdera allt jag hade hört och läst. Jag ville fortfarande se Obvious Child för den verkade intressant (hörde t.ex. en jättebra intervju med Slate och regissören Gillian Robespierre NPR) men jag ville inte se en hel film med Mona Lisa!

Tur för mig så undervärderade jag Jenny Slate helt grymt. Hon är en fantastisk skådespelare och Obvious Child är sjukt bra, mycket på grund av henne!


Slate spelar Donna, en ståuppare som blir dumpad av sin pojkvän och efter ett reboundigt one nigt stand blir gravid. det bästa med filmen är att den inte handlar om Donnas funderingar kring om  hon ska behålla barnet eller inte! Det är tack och lov inte en sån film. inga moralprediktingar här inte! Nej den handlar om att vara nästan 30 och fundera på vad man vill, om att träffa nån men inte vara säker på vad det är eller vad man vill att det ska vara, om att vara ståuppare, om att vara människa etc. Den är otroligt rolig men också fin och underlig.Och Gaby Hoffmann är med och är cool. Och Paul Simon sjunger "I'm accustomed to a smooth ride / Or maybe I'm a dog who's lost it's bite".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar